Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Celestien

Uiterlijke kenmerken

Kleurloos, grijs tot lichtblauw van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.

Kernwoorden

Spirituele Ontwikkeling • Voorspoed • Helderziendheid • Intuïtie • Creativiteit • Engelensteen • Ontpannend

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Bevordert creativiteit en is zeer geschikt als hulpmiddel bij (openbaar) spreken. Bevordert contact met engelen en gidsen tijdens meditaties en dromen. Daarnaast werkt celestien fysiek kalmerend, spierontspannend en pijnstillend. Ook wel eens coelstien of celestiet genoemd.

Celestien is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

Celestien is een strontium-sulfaat en ontstaat doorgaans door sedimentatie, wat betekent dat het wordt gevormd door de afzetting van mineralen uit water of lucht. Het kan ook worden gevormd door hydrothermale activiteit, waarbij hete vloeistoffen en gassen mineralen afzetten in spleten en scheuren in gesteente. Celestien kan worden gevonden in sedimentaire gesteenten, zoals kalksteen en dolomiet, en in hydrothermale aders en pegmatieten.

Naamgeving

Celestien dankt zijn naam aan het Latijnse woord “caelestis”, wat “hemels” betekent. Dit komt doordat de steen vaak een lichtblauwe kleur heeft, die doet denken aan de kleur van de hemel.

Verzorging

Kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om celestien voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Celestien kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Vindplaats

Kan worden gevonden in Marokko, Mexica, Madagascar, China, Bolivia, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittanië, Oostenrijk, Spanje en Zuid-Afrika. In Nederland is celestien aangetroffen in Steengroeve Winterswijk.

Beschikbaarheid

Celestien komt vooral voor in clusters. Ruwe stukken zijn daarom relatief makkelijk te verkrijgen. Losstaande kristallen en trommelstenen zijn, mede door de makkelijke breekbaarheid, zeldzamer. De kwaliteit en de omvang van de kristallen kunnen sterk variëren tussen verschillende vindplaatsen en zelfs binnen dezelfde vindplaats. Sommige exemplaren kunnen erg kostbaar zijn vanwege hun kleur, helderheid en kristalstructuur.

Eigenschappen

Samenstelling: SrSO4
Hardheid: 3 – 3.5
Dichtheid: 4

Passend bij Celestien

Chakra's
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Venus
Planeet
Neptunes
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]