Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Oceaanjaspis

Uiterlijke kenmerken

Een onpure kwarts variant, is opaak en kan verschillende streepachtige en golvende patronen vertonen. De kleuren variëren, maar kan onder andere tinten blauw, groen, bruin, grijs en wit bevatten. Kent meestal een matte tot zijdeachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Actie ondernemen • Ontspannend • Positieve instelling • Doorstroming van energie

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Werkt aardend en beschermend, zet je flink met beiden benen op de grond. Helpt je bij het waarmaken van je doelen en het omzetten van ideeën naar acties. De steen maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en moedig. Verminderd angst voor conflicten en maakt je weerbaar en assertief. Maar maakt ook oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Oceaan Jaspis kan de doorstroming van energie bevorderen en helpt daarmee positieve en helende energie op de goede plek te komen en negatieve energie af te voeren. Beschermt tegen straling en negatieve invloeden. Jaspis helpt je ook om in je eigen kracht te staan en heeft een positieve werking op het bloed, de lever, de spijsvertering, het hormoonstelsel en de stofwisseling.

Oceaan jaspis is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Jaspis groeit als gevolg van hydrothermale processen en vulkanische activiteit. Het begint met vloeibare silicaatoplossingen die in scheuren en holtes van gesteente doordringen. Deze oplossingen bevatten silica (SiO2) en andere mineralen in opgeloste vorm.

Als de oplossing afkoelt, begint de silica te kristalliseren en te groeien rond nucleatiepunten, zoals kleine kristallen of organisch materiaal. Dit proces wordt epitaxiale groei genoemd, waarbij de nieuwe kristallen dezelfde oriëntatie en structuur aannemen als het oorspronkelijke kristal.

Tijdens het groeiproces kunnen andere mineralen en pigmenten in de silicaatoplossing worden opgenomen, wat resulteert in de verschillende kleuren en patronen die we zien in verschillende soorten jaspis. Deze mineralen en pigmenten kunnen onder andere ijzeroxiden, mangaanoxiden en sporen van andere elementen zijn. De blauwe en groene tinten worden vaak geassocieerd met de aanwezigheid van mineralen zoals chalcedoon, kwarts, celadoniet en soms koper. De bruine, grijze en witte tinten kunnen het resultaat zijn van mineralen zoals limoniet, ijzerhoudende oxiden en andere sedimentaire insluitsels. Deze verschillende mineralen en insluitsels geven oceaanjaspis zijn unieke en levendige kleuren.

De groei van jaspis is een langzaam proces dat vele jaren kan duren. Het resulteert uiteindelijk in compacte, dichte en vaak gestreepte of gevlekte stenen die variëren in kleur, textuur en patroon, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en mineralen die aanwezig waren tijdens de groei.

Naamgeving

De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘iaspis’ of het Oud-Hebreeuwse woord ‘yashpheh’, wat ‘gevlekte steen’ betekent. Deze naam verwijst naar de kenmerkende patronen en vlekken die vaak voorkomen in jaspis. ‘Oceaan’ verwijst naar het kenmerkende patroon van deze jaspissoort, die doet denken aan de oceaan.

Verzorging

Jaspis is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Jaspis kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Madagaskar, India, Mexico, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Afrika

Beschikbaarheid

Oceaanjaspis is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Het kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte. Kristallen van uitzonderlijk grote omvang kunnen bijvoorbeeld wel kostbaarder zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 6.5 – 7
Dichtheid: 2.5 – 2.9

Passend bij Oceaanjaspis

Chakra's
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Elementen
Element
Aarde
Element
Water
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]