Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Groene Aventurijn

Uiterlijke kenmerken

Groen van kleur, doorschijnend en de steen lijkt te glinsteren, dit ontstaat door mineraalinsluitsels.

Kernwoorden

Geluk • Overvloed • Rijkdom • 
Creativiteit • Compassie • Dromen waarmaken

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Groene aventurijn trekt geluk, overvloed en rijkdom aan en is daarmee een echte geluksteen te noemen. Het versterkt ook je creativiteit, bevordert empathie en compassie en versterkt je besluitvaardigheid. Daarnaast helpt de steen je op weg om je dromen waar te maken en bij het accepteren van boosheid en irritatie. De steen beschermt tegen negatieve invloeden in de omgeving, zoals vervuiling en (elektromagnetische) straling. Fysiek kent groene aventurijn een goede werking tegen huiduitslag en allergische reacties.

Groene aventurijn is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Aventurijn is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Aventurijn bevat echter insluitsels die zorgen voor het glinsterende effect van de steen, wat ook wel aventurescentie heet. De meest bekende soort aventurijn is de groene variant, die zijn kleur dankt aan de insluitsels van chroomhoudend fuchsiet. Het kan ook voorkomen dat aventurijn geen insluitsels van fuchsiet bevat, maar insluitsels van hematiet of goethiet. In dat geval krijgt de edelsteen een gele, oranje of bruinere kleur.

Naamgeving

De naam van aventurijn stamt van het Italiaanse woord ‘a venture’, dat ‘bij toeval’ of ‘toevallig’ betekent. Gezegd wordt dat de edelsteen in de 18de eeuw per toeval is ontdekt. Een ander verhaal verteld over een werkman die per ongeluk kopervijzels in gesmolten metaal liet vallen en op die manier aventurijnglas creëerde, maar dit product de naam ‘avventurino’ gaf. De edelsteen kreeg uiteindelijk de naam van aventurijn omdat deze erg veel leek op het glas.

Verzorging

Groene Aventurijn kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Groene aventurijn komt wereldwijd voor in verschillende landen, maar wordt voornamelijk gevonden in India, Rusland, Brazilië, Tanzania en China.

Beschikbaarheid

Groene aventurijn is geen zeldzame steen en wordt wereldwijd gevonden. De kwaliteit en de kleur van de steen kan echter wel variëren. Over het algemeen is groene aventurijn redelijk betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar in edelsteenzaken en online winkels.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6 – 2.7

Passend bij Groene Aventurijn

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Element
Water
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]