Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Versteend Hout

Uiterlijke kenmerken

Het kan kleuren hebben variërend van bruin en rood tot grijs en zelfs blauw. De karakteristieke tekening en structuur van het oorspronkelijke hout zijn vaak duidelijk zichtbaar. Is meestal opaak met een matte tot zijdeachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Kalmerend • Welzijn • Nuchtere houding • Concentratie • Tegen heimwee

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Versteend hout werkt aardend en kalmerend en kent een zachte werking. Bevordert de connectie met de aarde en verminderd heimwee, we voelen ons door de aardeconnectie namelijk meer thuis. De steen kalmeert en geeft een gevoel van welzijn. Bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. Fysiek werkt versteend hout positief op de stofwisseling en tegen overgewicht.

Versteend hout is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Versteend hout is fossiel hout, ontstaan doordat alle organische componenten vervangen zijn door mineralen.

Het ontstaat door het langzame proces van permineralisatie. Organisch materiaal zoals bomen en planten wordt bedolven onder sedimenten zoals zand, modder of as. Na verloop van tijd sijpelt water met opgeloste mineralen door deze afzettingen en vervangt geleidelijk de cellen en weefsels van het organische materiaal. Dit leidt tot verharding en mineralisatie, waarbij de oorspronkelijke structuur van het hout wordt behouden. De kleuren en patronen worden bepaald door de soorten mineralen die zijn afgezet. Na voltooiing van het proces is het organische materiaal volledig vervangen door mineralen, resulterend in duurzaam en gedetailleerd versteend hout met kenmerken van zowel hout als gesteente.

Naamgeving

De naam ‘versteend hout’ verwijst naar het natuurlijke proces waarbij organisch hout over miljoenen jaren wordt omgezet in gesteente. Het woord ‘versteend’ benadrukt de verharding en mineralisatie van het oorspronkelijke hout, waardoor het zijn natuurlijke vorm en textuur behoudt.

Verzorging

Versteend hout is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Versteend hout kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

De steen is ook erg geschikt om te reinigen in grond, stop hem daarvoor een nachtje in de aarde.

Vindplaats

Versteend hout kan op verschillende plaatsen over de hele wereld worden gevonden, waaronder in sedimentaire gesteentelagen, woestijnen, rivierbeddingen en oude bosgebieden. Belangrijke vindplaatsen zijn onder andere de Verenigde Staten, Australië, Indonesië, Madagaskar, Brazilië, en delen van Europa en Azië. De exacte locaties variëren, maar over het algemeen wordt versteend hout aangetroffen in gebieden waar ooit een overvloed aan vegetatie was en waar het proces van mineralisatie gedurende lange tijd heeft plaatsgevonden.

Beschikbaarheid

Versteend hout komt wereldwijd voor en kan op verschillende locaties worden gevonden. In sommige gebieden kan het vrij algemeen zijn, terwijl het op andere plaatsen minder vaak voorkomt. Over het algemeen wordt versteend hout als relatief beschikbaar beschouwd, maar de kwaliteit, grootte en kleurschakeringen kunnen variëren, waardoor sommige exemplaren mogelijk zeldzamer en waardevoller zijn dan andere.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Versteend Hout

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]