Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Rode Aventurijn

Rode Aventurijn

Uiterlijke kenmerken

Rood van kleur, doorschijnend en de steen lijkt te glinsteren, dit ontstaat door mineraalinsluitsels.

Kernwoorden

Kracht • Vitaliteit • Activerend • Creativiteit • Reguleert emoties • Overwinnen van problemen

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Rode aventurijn versterkt de creativiteit en helpt je bij het reguleren van je emoties. De steen geeft je kracht, werkt activerend en brengt vitaliteit. Rode aventurijn helpt bij het overwinnen van problemen en stimuleert het doorzettingsvermogen, assertiviteit, daadkracht en de besluitvaardigheid. Aventurijn helpt daarnaast goed bij het stellen en behalen van je doelen en trekt voorspoed en geluk aan, een echte gelukssteen dus. Fysiek kent rode aventurijn een positieve werking op de ogen, het zenuwstelsel, de spieren en bindweefsel en kan het klachten als stotteren en blozen verminderen.

Rode Aventurijn is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Aventurijn is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Aventurijn bevat echter insluitsels die zorgen voor het glinsterende effect van de steen, wat ook wel aventurescentie heet. De meest bekende soort aventurijn is de groene variant, die zijn kleur dankt aan de insluitsels van chroomhoudend fuchsiet. Het kan ook voorkomen dat aventurijn geen insluitsels van fuchsiet bevat, maar insluitsels van hematiet of goethiet. In dat geval krijgt de edelsteen een gele, oranje of bruinere kleur.

Naamgeving

De naam van aventurijn stamt van het Italiaanse woord ‘a venture’, dat ‘bij toeval’ of ‘toevallig’ betekent. Gezegd wordt dat de edelsteen in de 18de eeuw per toeval is ontdekt. Een ander verhaal verteld over een werkman die per ongeluk kopervijzels in gesmolten metaal liet vallen en op die manier aventurijnglas creëerde, maar dit product de naam ‘avventurino’ gaf. De edelsteen kreeg uiteindelijk de naam van aventurijn omdat deze erg veel leek op het glas.

Verzorging

Rode Aventurijn kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Rode aventurijn komt in verschillende delen van de wereld voor, waaronder India, Rusland, Spanje, Brazilië en Zimbabwe

Beschikbaarheid

Rode aventurijn is niet bijzonder zeldzaam. Het is relatief makkelijk verkrijgbaar en wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. De prijs kan echter wel variëren afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de stenen.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6 – 2.7

Passend bij Rode Aventurijn

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]