Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Bariet

Uiterlijke kenmerken

Veelal kristallen met een prismatische vorm en platte, zeshoekige of ruitvormige kristalvlakken. De kleur kan variëren van wit, grijs en geel tot blauw, groen, bruin en rood. Bariet is doorschijnend tot ondoorzichtig met een glanzende tot matglanzende afwerking.

Kernwoorden

In je kracht staan  Onafhankelijkheid  voor jezelf opkomen  Bij (chronische) vermoeidheid  Tegen depressie  Dromen

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Bariet helpt je in je kracht te staan en maakt onafhankelijk. De edelsteen stimuleert het om voor jezelf op de komen, je leven in eigen hand te nemen en ondersteunt bij het vinden van je levensdoel en het waarmaken daarvan. Kent een vitaliserende werking en maakt minder verlegen. Bariet kan ook positief werken bij chronische vermoeidheid, depressie, uitputting, neerslachtigheid en verslavingen. Stimuleert je dromen en het onthouden ervan en is erg geschikt om mee te mediteren. Fysiek kent bariet een positief effect op de hersenen, het zenuwstelsel en het geheugen.

Bariet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Bariet is een barium-sulfaat en behoort tot de sulfaten, het ontstaat meestal door hydrothermale activiteit, waarbij het gevormd wordt uit oplossingen die rijk zijn aan barium, zoals in het geval van aders die door sedimentair gesteente snijden. Het kan ook voorkomen als een gangvormige afzetting, en soms als een cement in sedimentair gesteente. Het vormt zich vaak met massa’s, als tabelvormige kristallen, en soms als stalactieten. Het wordt vaak samen aangetroffen met cerussiet en vanadiniet.

Naamgeving

Bariet dankt zijn naam aan het Griekse woord ‘barys’, wat ‘zwaar’ betekent. Dit verwijst naar het hoge soortelijk gewicht van het mineraal.

Verzorging

Bariet is niet oplosbaar in water en heeft een hoge weerstand tegen andere chemicaliën, toch is het af te raden om bariet onder stromend water te reinigen.

Reinigen en opladen kan wel met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bariet is wijdverspreid en komt voor in vele delen van de wereld, waaronder China, India, de Verenigde Staten, Marokko, Duitsland, Italië, Peru, Canada en Australië.

Beschikbaarheid

Bariet is een vrij algemeen mineraal en komt wereldwijd voor in verschillende gesteenten en ertsen. Het is dus niet erg zeldzaam, maar de kwaliteit van de kristallen kan sterk variëren.

Eigenschappen

Samenstelling: BaSO4
Hardheid: 3 – 3.5
Dichtheid: 4.5

Passend bij Bariet

Chakra's
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Saturnus
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]