Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Vanadiniet

Uiterlijke kenmerken

Is vaak kleurloos, geel tot roodbruin, doorschijnend tot opaak met vaak een harsachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Concentratie • Helder denken • Doelgericht denken • Thuis voelen in je eigen lichaam

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Vanadiniet kent een sterke connectie met de aarde en heeft daardoor ook een erg aardende werking. Het kan helpen om de concentratie te verbeteren en om storende gedachten te verminderen, wat je kan helpen om helderder en doelgerichter te denken en handelen. Vanadiniet helpt je om je beter thuis te voelen in je lichaam en is een fijne edelsteen voor bij meditaties en astraal reizen. Biedt ondersteuning bij het leegmaken van de geest en het ontvangen van inzichten en ervaringen. De steen brengt de chakra’s in balans. Fysiek heeft vanadiniet een positief effect op longproblemen en astma, maar ook op chronische vermoeidheid en de blaas.

Vanadiniet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 16 jaar.

Ontstaan

Vanadiniet is een lood-chloor-vanadium-oxide dat behoort tot de vanadaten.

Vanadiniet ontstaat als gevolg van hydrothermale processen, waarbij warme vloeistoffen met opgeloste mineralen door scheuren en openingen in gesteente stromen. Deze vloeistoffen kunnen verschillende elementen bevatten, waaronder vanadium en lood. Wanneer deze vloeistoffen afkoelen en reageren met het omringende gesteente, kunnen ze kristallen van vanadiniet vormen. De karakteristieke rode kleur van vanadiniet wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van vanadium en lood in de kristalstructuur. Deze kristallen groeien vaak in holtes en spleten van gesteenten zoals limoniet, galena en bariet.

Naamgeving

De naam komt vanuit het element vanadium, dat een belangrijk bestanddeel is van dit mineraal.

Verzorging

Vanadiniet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om vanadiniet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Kan beter niet direct op de huid worden gedragen.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Vanadiniet wordt wereldwijd op diverse locaties gevonden, zoals Marokko, Namibië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Spanje, vaak in associatie met lood- en zinkertsen.

Beschikbaarheid

Vanadiniet is relatief zeldzaam en wordt niet op veel locaties in grote hoeveelheden gevonden. Het is een mineraal dat voornamelijk wordt aangetroffen als bijproduct van lood- en zinkertsafzettingen. Hoewel het niet extreem zeldzaam is, is het toch een gewilde verzamelsteen vanwege zijn karakteristieke kristalstructuur en levendige rode kleur.

Eigenschappen

Samenstelling: Pb5(VO4)3Cl
Hardheid: 3 – 4
Dichtheid: 6.9

Passend bij Vanadiniet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Derde Oog
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Mars
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]