Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Galeniet

Uiterlijke kenmerken

Een grijze tot loodgrijze opake steen met een metaalachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Openen van de geest • In je eigen kracht staan • Harmonie in lichaam, geest en ziel • Spiritueel werk

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Galeniet stimuleert de harmonie en het evenwicht in het lichaam, de geest en de ziel. De steen kent een aardende werking en kan je goed helpen om in je eigen kracht te gaan staan. Ondersteund daarnaast bij het openen van de geest, wat galeniet goed geschikt maakt voor voor spiritueel werk. Fysiek kent galeniet een ontstekkingsremmende werking en kan het helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem. Werkt ook stimulerend op de bloedsomloop en de aanmaak van witte bloedlichaampjes en heeft daarmee een positieve werking op het bloed, maar ook de aders en de longen. Kan tevens helpen bij de opname van zink en selenium.

Galeniet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 16 jaar.

Ontstaan

Galeniet is een loofsulfide en ontstaat doorgaans in hydrothermale aders, waar hete wateroplossingen mineralen afzetten naarmate ze afkoelen. Deze aders vormen zich in gesteenten zoals kalksteen en schalie. Galeniet kan ook ontstaan in sedimentaire gesteenten, waar het wordt gevormd door de neerslag van loodhoudende mineralen uit waterige oplossingen. Het komt vaak voor in gebieden met een hoge concentratie aan loodertsafzettingen.

Naamgeving

De naam ‘galeniet’ is een afleiding van het Latijnse woord ‘galena’, dat ‘looderts’ betekent. Dit verwijst naar het feit dat galeniet een belangrijke bron van lood is. De term werd voor het eerst gebruikt in de 16e eeuw en is sindsdien gangbaar gebleven in de mineralogie en geologie. Andere namen voor galeniet zijn ‘loodglans’ of ‘galena’.

Verzorging

Galeniet kan het beste niet in contact komen met water. Het is een mineraal dat gevoelig is voor corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om galeniet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat galeniet lood bevat, wordt aangeraden na aanraking de handen te wassen en inademing bij breken te vermijden.

Vindplaats

Enkele belangrijke vindplaatsen zijn onder andere in de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Duitsland, Spanje, China, Australië en Zuid-Afrika. Het komt vaak voor in ertsafzettingen die geassocieerd worden met lood-zinkmijnen.

Beschikbaarheid

Galeniet is relatief veel voorkomend en kan op veel plekken op de wereld gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Galeniet kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: PbS
Hardheid: 3
Dichtheid: 7.5

Passend bij Galeniet

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]