Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Honing Calciet

Uiterlijke kenmerken

Honing calciet is goudgeel tot bruingeel van kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans glans.

Kernwoorden

Motiverend • Zelfvertrouwen • Innerlijke rust • Hoop en Moed • Balans • Groei • Analytisch denken

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Honing calciet activeert en stimuleert groei en ontwikkeling, zowel op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak. Hij kent een motiverende werking en bevordert het zelfvertrouwen. Vooral als je een duwtje in de rug nodig hebt en bij het beginnen van projecten kan honing calciet goed helpen. Het stimuleert daarnaast het analytisch denken, helpt bij beter concentreren en trekt succes aan. Calciet helpt ook bij het absorberen van negatieve energie. Fysiek stimuleert honing calciet de stofwisseling en het immuunsysteem en kent het een gunstige werking op hartritmestoornissen, het skelet en de gewrichten.

Honing calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Deze kleuringen ontstaan door de insluiting van andere componenten. In het geval van honing calciet ontstaat de kleuring vaak door de aanwezigheid van ijzerionen (Fe2+).

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Honing’ verwijst uiteraard naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Honing calciet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden, waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Brazilië, Duitsland, Roemenië, en Pakistan.

Beschikbaarheid

Honing calciet is niet per se zeldzaam, maar het is ook niet heel algemeen verkrijgbaar. Het hangt ook af van de specifieke locatie waar het wordt gevonden en de kwaliteit ervan. Over het algemeen is het echter minder zeldzaam dan sommige andere soorten calciet.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Honing Calciet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Derde Oog
Elementen
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]