Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Zwarte Obsidiaan

Uiterlijke kenmerken

Heeft meestal een glanzend en glasachtig uiterlijk, waardoor het een vitreous glans heeft, is opaak en kent een effen zwarte kleur.

Kernwoorden

Beschermend • Creativiteit • Krachtig • Confronterend • Inzicht • Emoties helen • Negatieve energie absorberen

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Het is een beschermende en creatieve steen. Zeer krachtig en snelwerkend. Kan heel confronterend zijn: obsidiaan dwingt namelijk bijna tot groei, door inzicht te geven in dat wat verborgen lag. Zodat dit met liefde geheeld kan worden. Kan je goed helpen om zelfinzichten op te doen en je ‘echte zelf’ beter te leren kennen. Obsidiaan helpt namelijk met het helen van emoties die al erg lang in je (onbewuste)systeem aanwezig zijn. Obsidiaan neemt effectief negatieve energieën op. Reinig de steen daarom na gebruik met stromend water.

Zwarte obsidiaan is geschikt voor kinderen vanaf ca. 16 jaar.

Ontstaan

Zwarte obsidiaan ontstaat wanneer lava zeer snel afkoelt en stolt voordat kristallen de kans krijgen om te vormen. Het is een type vulkanisch glas dat ontstaat uit een specifiek type lava, genaamd basaltische lava, dat rijk is aan silica. Wanneer deze lava uit een vulkaan stroomt en in contact komt met de koude lucht of water, koelt het snel af en stolt het in een amorfe (niet-kristallijne) structuur, wat resulteert in zwarte obsidiaan. Het gebrek aan kristallisatie geeft het zijn gladde, glasachtige textuur. De aanwezigheid van kleine insluitsels van mineralen of gasbellen kan soms de vorming van kleurrijke patronen of ‘ogen’ in de obsidiaan veroorzaken, zoals bij de variant ‘apachetranen’.

Naamgeving

Obsidiaan is vernoemd naar een Romeinse ontdekker genaamd Obsius die de edelsteen voor het eerst zou hebben ontdekt in Ethiopië. In het Latijn werd de steen ‘lapis obsidianus’ genoemd., wat ‘steen van Obsius’ betekent, en uiteindelijk werd het in het Engels ‘obsidian’. De naam wordt nu gebruikt voor alle soorten vulkanisch glas, inclusief zwarte obsidiaan.

‘Zwart’ verwijst naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Zwarte obsidiaan is een redelijk harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg. Regelmatig reinigen is echter wel aanbevolen, omdat de edelsteen veel negatieve energieën op kan nemen.

Obsidiaan kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Zwarte obsidaan kan doorgaans wereldwijd gevonden worden, bekende vindplaatsen zijn Argentinië, Canada, Chili, Ecuador, Griekenland, Guatemala, Hongarije, IJsland, Indonesië, Italië, Japan, Kenia, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru, Rusland en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Zwarte obsidaan is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Obsidiaan kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels, een zilveren of zelfs regenboogkleurige gloed of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 5 – 5.5
Dichtheid: 2.3 – 2.6

Passend bij Zwarte Obsidiaan

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Saturnus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]