Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Amazoniet

Uiterlijke kenmerken

Groene of groenblauwe steen die licht doorzichtig tot opaak kan zijn met een matte tot glasachtige glans.

Kernwoorden

Balans • Bescherming tegen negatieve invloeden • Kalmerend • Vrije wil

Mate van zeldzaamheid

Beperkt voorkomend.

Werkingen

Amazoniet brengt balans en beschermt tegen negatieve energie, maar ook tegen elektromagnetische straling en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling. Je mag de edelsteen daarom eigenlijk ook wel zien als een filter tegen deze stralingen. Werkt kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Amazoniet versterkt de vrije wil en vermindert een slachtofferhouding. Werkt daarnaast ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, de zenuwen en de hersenen.

Amazoniet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Amazoniet is een variant van microklien (KAlSi3O8), die weer behoort tot de veldspaten, zoals kaliveldspaat, plagioklaas en kwarts. Het ontstaat door de neerslag van deze mineralen uit stijgende, warme, waterige oplossingen (hydrothermale oplossingen), die zich in scheuren en holtes bij het gesteende bevinden. Deze hydrothermale oplossingen bevatten op hun beurt weer opgeloste mineralen en worden gevormd door geothermische activiteit (aardwarmte) en opstijgend grondwater.

De steen dankt zijn kenmerkende groene kleur aan de aanwezigheid van sporen lood en kalium, terwijl de witte strepen of vlekken ontstaan door plagioklaas.

Wordt meestal gevonden in granitische gesteenten en pegmatieten, die zich vormen door de stolling van magma, die diep onder de aardkorst plaatsvindt. Het ontstaan is dus het gevolg van verschillende geologische processen die over een lange tijdsperiode plaatsvinden.

Naamgeving

Vernoemd naar de rivier de Amazone in Zuid-Amerika, maar de steen wordt eigenlijk niet in deze regio gevonden. In de 18de eeuw dachten de Europeanen dat de groene stenen die ze tegenkwamen in het gebied van de Amazone afkomstig waren van de rivier. Later werd bekend dat amazoniet voornamelijk werd gevonden in (onder andere) andere delen van Brazilië.

Verzorging

Kan beter niet teveel in aanraking komen met water. In de basis kan de edelsteen wel tegen water, maar het is een poreus mineraal dat gevoelig kan zijn voor breuken en krassen. Ook (te) veel blootstelling aan zonlicht is af te raden, om verkleuringen tegen te gaan.

Reinigen onder zacht stromend water kan wel, maar amazoniet kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van, bijvoorbeeld, salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat amazoniet poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums. Het is het beste om het dragen van carneool te vermijden tijdens het werken met deze stoffen.

Vindplaats

Australië, Brazilië, Colorado, Rusland, Virginia in de Verenigde Staten, Madagaskar & Zimbabwe.

Beschikbaarheid

Amazoniet is niet bijzonder zeldzaam, maar het is ook niet heel erg algemeen verkrijgbaar. Het wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden, waaronder Rusland, de Verenigde Staten, Brazilië, Madagaskar en Zimbabwe.

De kwaliteit en kleur kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van de locatie en omstandigheden waarin het is gevormd. De hoogste kwaliteit amazoniet heeft een helder en levendig groenige kleur met witte strepen of vlekken, terwijl minder goede kwaliteit bijvoorbeeld vaal of juist donkerder groen kan zijn.

Sommige zeldzame variëteiten, zoals kristalheldere exemplaren, zijn wel zeldzamer en duurder dan gewone amazoniet. Over het algemeen is de edelsteen dus niet heel erg zeldzaam, maar de kwaliteit en prijs kunnen wel variëren afhankelijk van de specifieke variëteit en de vindplaats. Het is echter wel belangrijk om de authenticiteit van de steen te controleren en te kopen van een betrouwbare bron.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2 / K(AlSi3O8)
Hardheid: 6 – 6.5
Dichtheid: 2.5 – 2.6

Passend bij Amazoniet

Chakra's
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Uranus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]