Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Rozenkwarts

Uiterlijke kenmerken

Zachtroze tot dieproze van kleur en doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. 

Kernwoorden

Onvoorwaardelijke Liefde • Balans • Harmoniserend • Verwerken van Trauma’s • Zelfbeeld • Hart

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde, welke je leert je hart te openen en balans brengt tussen ‘geven’ en ‘nemen’. De steen werkt daarom harmoniserend voor bestaande relaties. Rozenkwarts kan je ondersteunen bij het verwerken van trauma’s en het verstevigen van je zelfbeeld. De steen stelt je ook open voor de schoonheid van het leven. Heft daarnaast blokkades op emotioneel niveau op en heeft een gunstige werking op het fysieke hart, de bloedsomloop, geslachtsorganen, nieren en bijnieren, werkt ook goed tegen duizeligheid en bevorderd de vruchtbaarheid.

Rozenkwarts is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Rozenkwarts is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Het kristal is een verbinding tussen silicium en zuurstof en ontstaat vooral in ondergrondse gangenstelsels onder hoge hitte van bijvoorbeeld geleidelijk afkoelend magma of in heet ondergronds water.

Rozenkwarts dankt zijn karakteristieke zachtroze kleur aan de aanwezigheid van sporen van titaan en ijzer in het kwarts. Tijdens het vormingsproces van de rozenkwarts reageert het siliciumdioxide (kwarts) met deze sporenelementen, wat resulteert in de mooie roze tint. De specifieke kleur kan variëren van een lichte, doorschijnende roze tot een intensere, meer verzadigde roze kleur.

Naamgeving

Rozenkwarts dankt zijn naam aan de roze kleur en het mineraal waaruit het is samengesteld. Het woord ‘rozen’ verwijst naar de zachtroze kleur, terwijl ‘kwarts’ verwijst naar het mineraal waaruit deze edelsteen bestaat.

Verzorging

Rozenkwarts is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Het kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Rozenkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Vindplaats

Rozenkwarts wordt op verschillende plaatsen ter wereld gevonden, de meeste bekende zijn Brazilië, Madagaskar, Zuid-Afrika, India en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Rozenkwarts is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Rozenkwarts kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaarder zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Rozenkwarts

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]