Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Mosagaat

Uiterlijke kenmerken

Een agaatsoort met een groene, bruine en vaak witte tekening. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. Kan ook roze van kleur zijn.

Kernwoorden

Stabiliserend • Beschermend • Voedende energie • Evenwicht • Ontspanning • Natuur

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De steen kent een zachte en voedende energie die het lichaam, de geest en de ziel terug naar hun natuurlijke en evenwichtige toestand brengt. Mosagaat is daarom erg geschikt om te gebruiken ter herstel na ziekte, om tot rust te komen of om weer tot jezelf te komen. Laat je de kern van wat echt belangrijk is in jezelf en om je heen zien. Verder helpt mosagaat bij het loslaten van angsten, stress en zorgen en helpt je ontspannen. Fysiek werkt de steen gunstig op de weerstand en het immuunsysteem.

Mosagaat is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

Mosagaat ontstaat door een combinatie van verschillende mineralen en elementen die onder bepaalde omstandigheden samenwerken. Het begint meestal als vloeibare silica (siliciumdioxide) die doordringt in spleten en holtes in gesteenten, zoals vulkanische gesteenten. Na verloop van tijd wordt het silica afgezet en vormt het laagjes, waarbij het vaak insluitsels van ijzer of mangaan bevat. Deze insluitsels geven de karakteristieke groene kleur en de uitstraling van mos of vegetatie in het gesteente. De ijzer- en mangaanoxidemineralen creëren prachtige patronen die kenmerkend zijn voor mosagaat. De vorming ervan kan miljoenen jaren duren, afhankelijk van de omstandigheden en het gesteente waarin het zich bevindt.

Naamgeving

Mosagaat dankt zijn naam aan het kenmerkende patroon dat lijkt op mos of vegetatie dat in het gesteente is ingesloten. De term ‘mos’ verwijst naar het uiterlijk van de insluitsels in het gesteente, die lijken op de delicate takken of bladeren van een mosplant. Dit natuurlijke patroon wordt gecreëerd door de insluitsels van ijzer- en mangaanoxidemineralen die op een dendritische manier worden verdeeld in het agaatgesteente.

Verzorging

Mosagaat is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Mosagaat kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Mosagaat kan wereldwijd worden aangetroffen. Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, India, de Verenigde Staten, Duitsland en Australië.

Beschikbaarheid

Mosagaat is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Mosagaat kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Mosagaat

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]