Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Zwarte Maansteen

Zwarte Maansteen - Happylisz

Uiterlijke kenmerken

Is donkergrijs tot zwart van kleur, vaak met wat beige. De steen kent een parelmoerglans.

Kernwoorden

Maanenergie • Goddelijke Vrouwelijke • Vruchtbaarheid • Intuïtie en Zelfinzicht • Nieuwe Maan • Aardend • Beschermend • Spirituele Ontwikkeling

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke, het is de daarom de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. Zwarte maansteen hoort bij de nieuwe maan en alles dat nieuw is, zoals een zwangerschap, een nieuwe baan of een nieuwe liefde. Het vergemakkelijkt elke nieuwe verandering in het leven, daarnaast helpt de steen je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling.

Maansteen is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Maansteen is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn glans en mysterieuze uitstraling. Het ontstaat voornamelijk als gevolg van het kristallisatieproces van het mineraal veldspaat, meer specifiek de variëteiten orthoklaas en albiet.

Maansteen ontstaat meestal in stollingsgesteenten, zoals graniet en pegmatiet, waarbij de veldspaatkristallen langzaam groeien in een magmatische omgeving. Tijdens het afkoelen van het magma vormen zich de veldspaatkristallen, waarvan sommige een specifieke gelaagde structuur hebben. Zwarte maansteen dankt zijn kleur aan de aanwezigheid van mineralen zoals amfibool en magnetiet, die donkere tinten geven aan het gesteente. Deze mineralen absorberen namelijk het licht en reflecteren weinig tot geen kleur, waardoor de steen zijn kenmerkende zwarte kleur krijgt.

De gelaagde structuur van maansteen wordt gevormd door intergroeiing van orthoklaas en albiet, twee verschillende mineralen met verschillende brekingsindices. Deze lagen zorgen voor het fenomeen van adularescentie, wat resulteert in het kenmerkende blauwachtige lichtspel dat bekend staat als de maanschijn.

Naamgeving

Maansteen dankt zijn naam aan zijn bijzondere schittering en uitstraling, die doet denken aan het zachte licht van de maan. De glans van maansteen vertoont een fenomeen dat bekend staat als adularescentie, waarbij het licht op een speciale manier wordt verstrooid door de inwendige structuren van de steen. Dit geeft een zwevend, maanachtig effect aan het oppervlak van de steen, vandaar de naam maansteen.

‘Zwarte’ verwijst in dit geval naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Zwarte maansteen kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om zwarte maansteen voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, India, Madagaskar, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Zwitserland, Noorwegen, Australië, Duitsland, Tanzania en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Zwarte maansteen wordt over het algemeen beschouwd als een relatief zeldzame edelsteen. Hoewel het op verschillende plaatsen ter wereld kan worden gevonden, is de kwaliteit en beschikbaarheid vaak beperkt. Dit draagt bij aan de zeldzaamheid en waarde van zwarte maansteen.

Eigenschappen

Samenstelling: (Ca,Na)[Al(Al,Si)Si2O8]
Hardheid: 6 – 6.5
Dichtheid: 2.6

Passend bij Roze Maansteen

Chakra's
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]