Banner - Spirit Animals

wat zijn spirit animals?

Misschien heb je al eens van spirit animals gehoord of misschien ben je er nog helemaal niet bekend mee. Wat zijn deze spirit animals nou eigenlijk? En hoe kom je erachter wat jou spirit animal is?

Spirit animals kun je zien als een vorm van gidsen. Ze geven je inzichten, wijsheid en kracht in jouw spirituele zoektocht. Sommige dieren blijven je hele leven lang bij je. Andere zijn er voor een kortere periode en blijven net zo lang tot dat je hun lessen hebt geleerd en je ze niet meer nodig hebt. Door de gewoontes van het dier te bestuderen kan je dingen van ze leren. Het kan zijn dat het dier iets van je terug vraagt, dit is per dier en per mens verschillend.

jouw spiritueel dier ontmoeten

Nu je weet dat je spirit animals kunt zien als je persoonlijke en spirituele gidsen is de volgende vraag; welk dier is, op dit moment, dan mijn spirituele begeleider?

Je kunt je spirit animal ontmoeten en kennis maken met ze door middel van meditaties en reizen. Op internet kun je aardig wat fijne geleide meditaties vinden om je dier te ontmoeten. Zelf heb ik mijn spirit animal mogen ontmoeten tijdens een aardingsoefening met visualisatie. Ik deel graag een kleine meditatie met je die je op weg kan helpen om je krachtdier te leren kennen. Het hoeft dus niet maar één soort dier te zijn, het kan voorkomen dat je meerdere dieren gaat ontmoeten.

de meditatie

Zet allebei je voeten op de grond en sluit je ogen. Richt vervolgens je aandacht op je ademhaling. Adem een keer diep in en rustig weer uit. Ontspan jezelf en richt je helemaal naar binnen. Als je de rust in jezelf hebt gevonden, stel je dan voor dat je jezelf bevind op een open veld met daar omheen de bosrand. De zon schijnt fel, de lucht is blauw en er staat een klein briesje. De wint gaat door je haren. Neem de heerlijke geur van dit stukje natuur in je op. In de verte verschijnt een dier. Het komt langzaam en rustig jouw kant op. Hij kan wat schichtig zijn. Blijf rustig staan en wacht tot het dier steeds een beetje dichterbij komt. Kijk naar hem met vriendelijke ogen en een open houding. Wacht geduldig en laat het dier in zijn eigen tempo op je af komen. Als hij dichtbij genoeg is kun je hem begroeten. Misschien mag je hem zelfs al aanraken. Probeer het maar. Gun jezelf even de tijd je spirit animal goed in je op te nemen en let vooral ook op zijn houding en het gevoel dat je krijgt bij deze ontmoeting. Ervaar de rust die deze kennismaking je brengt en de verbondenheid die jullie op dit moment met elkaar creëren. Bedank tot slot hem of haar voor deze ontmoeting. Adem weer diep in en rustig uit. En kom daarna weer langzaam terug in het heden.

ik heb nog geen dier ontmoet?

Het kan zijn dat je tijdens deze visualisatie of tijdens de geleide meditatie nog geen dier ontmoet, dit vraagt soms wat oefening. Het kan ook zijn dat het dier zich wel wilt laten zien, maar dat hij het nog eng vind om dichter naar je toe te komen. In dat geval is het belangrijk om de visualisatie vaker te doen om zo een band met het dier op te bouwen. Schrik niet als er tijdens de visualisatie meerdere dieren op je af komen, dit zijn dan momenteel al jou krachtdieren.

Onthoud dat alle dieren spirit animals kunnen zijn; van mieren tot leeuwen en van herten tot honden.

andere manieren om je spirit animal te ontmoeten

Een visualisatie of meditatie is niet de enige manier waarop je jouw spirit animal zou kunnen ontmoeten, het kan ook zo zijn dat je buiten op straat of tijdens je (natuur)wandelingen een dier vaak tegen komt. Maar het zou ook zomaar kunnen dat je een dier vaak voorbij ziet komen op internet, in je dromen, boeken of films. Het kunnen allemaal manieren zijn van het dier om jouw aandacht te trekken.

De laatste manier, en misschien wel de belangrijkste, om je spirit animal te ontmoeten: voor welk dier ben je bang? Vaak hebben deze dieren je namelijk veel te vertellen. Ga bij jezelf na waar dat specifieke dier voor staat en kijk wat je daaruit zou kunnen opmaken.

contact maken met je spirit animal

Om contact te maken gebruik ik zelf meestal de visualisatie zoals hierboven beschreven. Ik laat op de open plek dan het dier naar mij toekomen. Je kunt je band versterken door bijvoorbeeld vragen te stellen, aanwezig te zijn of advies te vragen. Het zou kunnen dat het dier iets van jou vraagt. Als je dat voor hem doet, geeft hij jou weer antwoord op je vragen. Het is een echte samenwerking. Het dier bestuderen kan ook helpen; wat zijn de bewegingen? Hoe leeft hij?

Een andere optie is je spirit animal vragen om je te bezoeken tijdens je dromen. Het is hierbij wel belangrijk dat je, je dromen (grotendeels) kunt onthouden. In deze dromen kun je namelijk, samen met je spiritueel dier, dingen gaan ontdekken en elkaar van alles vertellen. Goed luisteren is hierbij ook erg van belang. Eventueel kun je daarnaast in een (dromen)boekje bijhouden welke vorderingen jullie samen hebben gemaakt.

Je kunt ook het contact versterken door middel van spirit animal edelstenen producten die passen bij het dier. Samen met Dino van Crystal Cave heb ik een lijn handgemaakte producten uitgebracht met Orgonite hangers en edelsteen armbanden die passen bij het dier. Door deze sieraden te dragen kom jij meer in contact met de energie van het dier en kan de communicatie makkelijker verlopen. Een deel van de opbrengst van deze producten gebruiken we vanuit Happylisz om dieren te adopteren en goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn te steunen.

Heel veel liefs en knuffels,
Melissa

overzicht van spirit animals

Een kleine beschrijving per spirit animal en wat ze voor mij betekenen.
Deze betekenis kan van persoon tot persoon verschillen, luister vooral ook naar je gevoel hierin. 

hert

Het hert staat voor tederheid, kracht en het innerlijke kind, maar ook voor zachtaardigheid, gevoeligheid, intuïtie.
Ze leert je in je eigen kracht te staan, je bent namelijk krachtiger dan je denkt is de boodschap. Dit doet het hert op een zachtaardige manier. Ze zorgt er ook voor dat je intuïtie groeit en je contact kun leggen met het innerlijke kind.

zwaan

De zwaan staat voor liefde, schoonheid en gratie, maar ook voor loyaliteit, trouw, toewijding en elegantie.
Ze leert je dat je mooi bent, precies zoals je nu bent. De mooie en de minder mooie kanten, je mag ze allemaal omarmen. Alles samen maakt jou perfect en tot het mens dat je nu bent. De zwaan moedigt je aan je liefde te delen in deze mooie wereld. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kunst, poëzie of muziek, maar weet ook dat je net zo veel weer terug mag ontvangen als dat je uitzend.

otter

De otter staat voor nieuwsgierigheid en opgewektheid, maar ook voor vriendschap, samenwerking en plezier.
Wanneer je je verbonden voelt met otter, is het tijd om jezelf de vrijheid en het plezier te gunnen om te ontspannen en al je dagelijkse beslommeringen los te laten. Otter laat je weten dat je eerst voor jezelf moet zorgen. Ga mee met de natuurlijke stroom van het leven en vind vreugde en verwondering in de kleine dingen.

toekan

De toekan staat voor eenheid, aantrekkingskracht en communicatie, maar ook voor sociaal, vertrouwen en vakmanschap. Hij leert je communiceren, om je boodschap over te brengen wanneer dat nodig is, door zijn kracht en vertrouwen te geven in het proces. Durf anders, spannend en brutaal te zijn, want hij zal meer kleur toevoegen aan alle aspecten van je leven. De toekan zal laten zien hoe je dit moet doen, terwijl je vitaliteit in balans houdt met aardingseigenschappen. Hij kan ook laten zien dat je vocaal sterk kunt zijn met alle middelen die je hebt.

bison

De bison staat voor stabiliteit, kracht en bescherming, maar ook voor ontspanning en eigenwijsheid. Hij leert ons om het pad te bewandelen en met elke stap die je zet dankbaar te zijn voor wat we hebben. Hij helpt met het creëren van een diepe verbinding met moeder aarde, innerlijke vrede en kracht. De bison zal je overvloed en een vrije onafhankelijke geest schenken.

pauw

De pauw staat voor schoonheid, zelfliefde en eer, maar ook integriteit, moed en wedergeboorte. Laat jezelf en alles wat je bent maar zien, je mag jezelf tonen is de boodschap. Het is tijd, laat je prachtige veren zien! Er zal een wedergeboorte plaatsvinden. De schoonheid zit al in je en je mag het nu naar buiten brengen. Vraag gerust om hulp en steun aan de pauw om de moed te verzamelen jezelf te laten zien.

vos

De vos staat voor aanpassingsvermogen en handigheid, maar ook voor boodschapper, strategie en wijsheid. Slim gaat hij te werk. Sommige noemen hem ook wel sluw, maar dat doet de vos allemaal om voor zijn familie te zorgen en zelf te overleven. De vos kan je leren trouw te blijven aan jezelf en je dierbaren. Je opnieuw leren verbinden met de mensen van wie je houd. Ook bij vastgeroeste patronen in het werkgebied kan de vos hulp bieden.

konijn

Het konijn staat voor vreugde, opleiding en vruchtbaarheid, maar ook geloof, geluk en overvloed. Kijk eens goed om je heen is de boodschap; zie je de vreugde? Het is overal, kijk maar eens goed. Ze kan je leren de wereld weer te zien als een grote speeltuin. In deze speeltuin mogen we geweldige dingen doen. Klimmen en klauteren, kleuren en bouwen. Hoe zou jij de wereld willen inkleuren? Ga samen met het konijn op pad om de vreugde terug te brengen in alles wat je doet. Ben jij klaar voor geluk en overvloed?

wolf

De wolf staat voor instinct, leiderschap en empathie, maar ook trouw, balans en innerlijke kracht. Kan jij wel wat innerlijke kracht gebruiken en wil jij meer gaan vertrouwen op je instinct en intuïtie? Zoek jij balans in je leven? De wolf kan jou hierbij helpen! Ga samen met hem opzoek naar de stilte in jezelf en laat los wat je niet meer dient. Zo kun je omarmen wie je werkelijk bent en in contact komen met je innerlijke kracht.

leeuw

De leeuw staat voor wilskrachtig, macht en wijsheid, maar ook concentratie, balans en bescherming. Kan jij wel wat kracht en wijsheid gebruiken? De leeuw helpt je op weg. Hij kan je leren stevig in je schoenen te staan en jezelf te uiten. Gebruik zijn kracht en wijsheid om samen sterk te staan.

tijger

De tijger staat voor vertrouwen, kracht en aanpassingsvermogen, maar ook toewijding, geduld en energie. Mocht je het moeilijk vinden om op jezelf of anderen te vertrouwen, of je geduld te houden in sommige situaties. Dan kan de tijger je helpen. Hij kan je leren alles te benaderen met vol vertrouwen en geduldig te wachten op het juiste moment. Soms is overhaast op pad gaan niet verstandig. De tijger kan je helpen samen te ontdekken hoe meer vertrouwen en geduld je op weg kunnen helpen.

paard

Het paard staat voor vrijheid, enthousiasme en verandering, maar ook trouw, passie en avontuur. Als het paard contact met je maakt is het tijd om je leven te veranderen en je vrijheid te nemen. Zoek het avontuur op en geniet vol enthousiasme van de wijde wereld om je heen. Klim op zijn rug en ga mee op avontuur. Bezoek samen prachtige plekken, beleef heerlijke avonturen en maak onvergetelijke herinneringen!

octopus

De octopus staat voor mysterie en camouflage, maar ook behendigheid, intelligentie en concentratie. Betrap je jezelf er wel eens op dat je altijd de regels netjes naleeft? Een strak lijstje voor je dag hebt en er met geen enkele mogelijkheid vanaf wijkt? De octopus wil je graag helpen flexibel en veerkrachtig te zijn, zodat jij met plezier kunt kijken naar een verandering of een uitdaging. Ben jij er klaar voor om deze mysterieuze tijd met hem aan te gaan?

dolfijn

De dolfijn staat voor nieuwsgierig, vrijheid en speelsheid, maar ook communicatie en harmonie. Misschien vind je het eng om nieuwsgierig in het leven te staan en dingen te ontdekken. De dolfijn kan je hierbij helpen; door samen op pad te gaan. Opzoek naar nieuwe en leuke uitdagingen. De dolfijn kan je leren om hier plezier in te hebben en in harmonie te leven met de wereld om je heen. Maar ook op het vlak van communicatie kan de dolfijn je goede inzichten brengen. Zodat je leert je eigen stem met de wereld te delen.

orka

De orka staat voor majestueus, oerkracht en geduld, maar ook fantasie en moed. Je lichaam beschikt over een geweldige oerkracht en de orka kan je helpen deze te ontdekken. Deze kracht brengt je moed en zelfvertrouwen en zit diepgeworteld in elk wezen. De orka wil je deze kracht tonen en laten ervaren, zodat je deze leert gebruiken. Ga jij de uitdaging aan om in je eigen kracht te komen staan?

haai

De haai staat voor onbevreesdheid en overleven. Een sterkte krijger die kansen aanpakt. Krijg jij wel eens mooie kansen op je pad, maar laat je ze aan je voorbij gaan omdat je het een grote gok of heel eng vind? De haai wil je leren deze kansen met open armen aan te gaan, zonder angst. Kansen zijn er om te grijpen is zijn boodschap. Dus wees niet bang en ga er voor!

Winkelwagen
Scroll naar boven