Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek


Bron:

Hoi allemaal, Ik liep al een tijdje met het idee om een Reiki Cursus te gaan volgen en afgelopen dinsdag was het eindelijk zover. Ik ging de Reiki 1 Cursus doen. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest het hier. Ps. Als je niet van zweverigheid houd raad ik je aan dit artikel niet te lezen!

Wat is reiki:
Reiki is een vorm van healing. De energie geef je door je handen op iemand te leggen en als de persoon het nodig heeft zal de energie gaan stromen. Het is dus een soort magnetiseren of handoplegging. Als je Reiki geeft ben je echter alleen een doorgeefluik. Reiki kan zorgen voor lichamelijk en geestelijke ontspanning. Pijnen en ziekten in het lichaam kunnen verdwijnen. Dit kan de behandelaar niet garanderen omdat hij/zij niet bepaalt waar de energie naartoe gaat, dit doet de energie zelf. Als iets als pijn bij iemand niet verlicht kan dit betekenen dat hij/zij daar een levensles mee moet leren. De behandelaar is hier niet aansprakelijk voor.

Mijn Ervaring:
Voordat ik aan de cursus begon wist ik nog niet heel erg veel over Reiki. gaande weg ben ik steeds meer gaan leren over wat het precies inhoud en ik leer er op dit moment nog steeds iedere dag meer over. Ik vond het zo iets moois en interessants dat je met je handen iemand energie kon geven en kon helen van verschillende dingen. Laterna hoorde ik dat je de behandeling ook bij jezelf en dieren kon uitvoeren. Dit gaf mij nog meer redenen om de cursus te gaan doen. Ik wil graag mensen en dieren helpen. Zelf ben ik een ongelofelijk gevoelig meisje (ook wel HSP’er genoemd) en voel veel dingen aan, zo ook emoties van anderen en vele situaties en ruimtes.

 

Afgelopen dinsdag was het zo ver en had ik de hele dag gepland staan voor de Reiki inwijding en de praktijkgerichte cursus. De dag ervoor en net voor de cursus was ik onwijs zenuwachtig en vond ik het allemaal wel heel spannend. Gelukkig waren dit gezonde spanningen en kon ik er goed mee omgaan. Ik werd bij het cursus adres ontzettend vriendelijk ontvangen, wat ik erg fijn vond. We zijn eigenlijk vrijwel meteen begonnen met de inwijding (dit zorgt ervoor dat je de energie door je lichaam heen kunt laten gaan). Ik had al veel gelezen en begrepen dat dit een heel mooi en bijzonder moment zal zijn. Dit was het ook zeker, het begon met tintelingen en een koude vlaag op mijn hoofd. Later liep dit door naar mijn armen en uiteindelijk naar mijn handen, heel bijzonder! Daarna hebben we wat oefeningen gedaan om te kijken hoever de energie kon komen. Deze kwam bij mij eigenlijk al vrij snel aardig ver, ik voelde me erg trots! Eerst hebben we geoefend met mijzelf een behandeling te geven, daarna zijn we over gegaan naar de chakra’s en later heb ik mijn allereerste reiki behandeling gegeven aan iemand, wat ik nog steeds echt heel bijzonder vind! Voor mijn gevoel ging het heel goed! Als afsluiter kreeg ik nog een mooi certificaat en een super mooie hanger met een tijgeroog edelsteen die mijn lerares zelf gemaakt had!

Kortom dit was een zeer geslaagde cursus, ik ga lekker veel oefenen en dan op naar Reiki 2!

Zijn jullie al bekent met Reiki?

liefs,

Melissa ❤︎ x.

 

16 reacties

 1. Hallo, wat een mooi verhaal het lees net alsof ik er zo bij was. Ik ben ook hsp en gedurende mijn jeugd stopte ik mijn spiritualiteit een beetje weg, er gebeurde nogal veel toen. Nu ondertussen volwassen ontwaak en ontwikkel ik, naar wie ok eigenlijk ben.mijn ben gevoel en handen daarvan wist ik dat ik daar meer mee wilde doen. Totdat een bijzonder spiritueel iemand me zei een healer te zijn en mij in te mogen wijden in reiki, vanwege corona rond sept dit jaar dat is volgende week ??

 2. Hey wat leuk, nog een blogger die Reiki heeft gedaan! Leuk dat je erover schrijft, ik zou wel meer van je ervaringen willen lezen. Ik ben zelf ook bezig met Reiki artikelen. Ik zag op je Instagram dat je een eigen praktijk bent gestart? Gaaf hoor!

  1. Hoi Vera ik heb net je blog bezocht! wat leuk dat jij er ok over schrijft. Ik ga zeker nog meer ervaring delen. Ik heb een beetje kunnen oefenen en ben nu inderdaad mijn praktijk aan het opstarten. Eerst oefenen bij bekenden en dan hoop ik steeds meer ook onbekenden te behandelen. Ik vind het heerlijk om mensen zo te helpen!

 3. Ik ben opgegroeid met spiritualiteit, meditatie & reikie. Ik zou niet meer zonder willen. Het geeft zoveel rust en inzicht voor jezelf maar ook voor anderen. Ga zeker voor de reikie 2 dat is ook zeer bijzonder.

  1. Ik weet precies wat je bedoeld! Ik ben er dan niet mee opgegroeid en ben er kort geleden achter gekomen dat ik hooggevoelig ben (ik wist van jongs afgaan natuurlijk wel dat ik meer voelde) en leer nog steeds iedere daar meet over spiritualiteit. Reiki 2 ga ik zeker ook doen ik ben daar ook heel benieuwd naar!

   1. Heb je daar niet mee gestruggled tot dat je echt wist dat je hoog gevoelig bent? Ik hoop dat zal reikie helpen hierbij, maar dat zal vast wel! Ik hoop er gauw meer over te lezen :).

    1. Ja ik heb er zeker mee gestruggled! Ik weet het pas echt definitief een paar maanden. Van kleins af aan dacht men dat ik Autisme had en dat ik ook vast gesteld toen ik 6 was echter had ik altijd het gevoel dat het niet klopte en ik heb meerdere keren de bevestiging gehad dat dit inderdaad niet klopt en dat ik HSP’er ben. Sinds dien begrijp ik mijzelf en de wereld om mij heen ook meer 🙂

 4. Leuk om te lezen, ben zelf ook hsp..sinds mijn vader is overleden dit jaar merk ik ook aan mijzelf dat ik opener sta voor energieen. Toevallig eergisteren een goed gesprek erover gehad en ga over een tijdje ook meer ermee doen <3 Mijn man kan ook healen, dus leer ook veel van hem. Fijn te lezen dat meer Bloggers 'zweverig' zijn 😉

  1. Wat leuk dat je steeds meer open gaat staan voor energieën! Houden zo. Luister vooral naar je eigen gevoel begin ermee als je je daar goed bij voelt. Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat mijn artikel interessant was vanwege het zweverige, maar tot mijn verbazing word het erg goed ontvangen. Misschien dat ik in de toekomst meerdere artikels erover ga schrijven. 🙂

   1. Super leuk om jouw ervaring te lezen! Mag ik misschien vragen waar jij de reiki inwijding hebt gedaan? Ik zie zoveel aanbieders dat ik niet zo goed kan kiezen.. ?

 5. Interessant om te lezen! Ik heb zelf een tijdje reiki behandelingen gehad, maar ik heb zelf nog niet geleerd hoe je het bij iemand kunt doen. Dat van die koude vlagen herken ik trouwens wel daarvan. Ik vond het altijd heerlijk hoe ik na een behandeling lekker kon slapen, want dat kon ik in die periode nauwelijks.

  1. Wat leuk om ook jou ervaring een beetje te lezen! De koude vlagen is voor iedereen anders er zijn ook veel mensen die de vlagen als warmte aanvoelen of mensen die helemaal niks voelen. Kan me voorstellen dat je heerlijk slaapt na een reiki behandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]