Spiritueel ❤︎ Aarden/Gronden + oefening

Hoi lief mens, fijn dat je er bent. Vandaag wil ik het hebben over aarden, ook wel gronden genoemd. Wat is aarden? en waarom is het zo belangrijk? Ik ga het je allemaal uitleggen met een korte en makkelijke aardingsoefening om mee te beginnen.

Wat is aarden?

Aarden (ook wel gronden genoemd) is als je met beide benen stevig op de grond staat. Vooral als je je spiritueel gaat ontwikkelen is dit heel belangrijk, het komt namelijk vaak voor dat mensen te veel in hun hoofd gaan zitten en ‘zweverig’ worden. Ikzelf zit ook nog teveel in mijn hoofd; hierbij kunnen allerlei kwaaltjes gepaard gaan. Met aarden zet je jezelf stevig op de grond en kom je in het nu. Het is bijvoorbeeld erg goed om jezelf te aarden als je net uit een meditatie komt, dit zorgt ervoor dat je weer in het hier en nu komt. Als je jezelf aard kun je ook je oude energieën die je niet meer nodig hebt of negatieve energie van anderen de aarde in laten stromen waar moeder aarde deze energie weer zuivert en je krachtige nieuwe energie geeft.

Symptomen als je niet goed geaard bent.

Vermoeidheid, duizeligheid, zweverigheid, onzekerheid, gebrek aan vertrouwen, angst, gebrek aan doorzettingsvermogen, krachteloosheid, ziekte, spanning, onrust, piekeren en zorgen. Deze lijst is meteen ook een lijst waarbij aarden (gronden) helpt.

Aardingsoefening.

Deze aardigsoefening is altijd heel goed om te doen, maar deze oefening is vooral heel goed als je je onzeker voelt, in je kracht wil komen en je sterker wilt worden. Als je nieuw bent in het aarden raad ik je aan deze oefening minimaal 2 keer per dag te doen, als je opstaat en als je naar bed gaat. Het is ook erg belangrijk om deze oefening te doen voor en na een meditatie.

Ga rustig zitten met beide voeten op de grond en geen armen of benen gekruist, sluit je ogen en adem diep in en blaas krachtig uit, herhaal dit nog 2 keer.
voel je voeten op de grond, en stel jezelf voor dat er grote wortels uit je voeten groeien, steeds dieper de aarde in. maak de wortels zo groot en zo breed mogelijk zodat ze goed stevig staan in de aarde.
Dan stel je jezelf voor dat er vanuit de aarde een rode energie naar boven stroomt door de wortels via je voeten langzaam je lichaam in. Laat de energie rustig stromen, alles wat je op dit moment niet nodig hebt, zoals stress, onrust, pijnen en spanningen laat je los en stuur je via de wortels de aarde in. vraag aan moeder aarde of ze de afvalstoffen wil zuiveren en bedank haar.
Dan stel je jezelf voor dat er op je kruin een luikje opent. Hierdoor stroomt witte kosmische energie naar binnen. Deze energie laat je via je hoofd langzaam je lichaam binnenstromen, naar elk deel van je wezen. Kom weer terug in het hier en nu en beweeg langzaam je tenen en daarna je voeten. Je kunt weer verder met je dag.

Op deze manier is je lichaam gevuld met aarde energie en kosmische energie en heb je afstand gedaan van alles wat je niet meer nodig hebt. Je hebt jezelf eigenlijk even een schoonmaakbeurt gegeven, ben je geaard en sta je letterlijk en figuurlijk met beide benen stevig op de grond.

Aard jij jezelf regelmatig?

Veel liefs, Melissa!

❤︎ Namesté ❤︎

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *