Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Hoi lief mens, 5 Oktober aanstaande is het weer Volle Maan. Wat kun je allemaal doen tijdens een volle maan en wat voor betekenissen heeft deze aankomende volle maan voor ons? Ik vertel het allemaal! 

Volle maan van 5 Oktober: Oogstmaan.

Ongeveer elke 28 dagen vind er een volle maan plaats. In een jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen, waarvan iedere volle maan zijn eigen unieke energie en betekenis heeft. De volle maan van 5 oktober is de Oogstmaan, ook wel de maismaan genoemd.

Het tema van deze maan is loslaten: In deze periode verschijnt de maan vaak al bij zonsondergang, ook word er vaak een tweede oogst verkregen van bijvoorbeeld mais. Bij deze volle maan kun je terug kijken op de afgelopen paar maanden op het jaar. Wat waren jou fysieke, emotionele, mentale en spirituele oogsten? Welke van deze oogsten wil je graag meenemen in de toekomst en welke wil je lostalen. Het is nu het moment om alles los te laten waar je niet meer mee verder wilt. Schrijf deze punten allemaal eens voor jezelf op, op 5 oktober tijdens de volle maand kun je deze verbranden en het as mee laten voeren door de wind of een rivier, laat het los, laat het allemaal gaan!

Vooral HSP staan bewust en onbewust erg in verbinding met de energieën van de volle maan en kunnen dit intens ervaren. Hieronder wil ik jullie een paar tips geven die jullie kunnen toepassen tijdens de volle maan.

Wat kun je doen met de energie van de volle maan?

Edelstenen opladen:

De energie van de volle maan is zo krachtig dat je al je edelstenen in het licht van de volle maand kunt opladen. Zelf vind ik dit de meest fijne manier om mijn edelstenen op te laden. Hoe doe ik dit? Ik zorg eerst dat ik de stenen goed schoonmaak, de meeste stenen kun je onder de koude kraan ontdoen van negatieve en oude energieën. Hou ze circa 5 minuten onder de kraan en laat ze dan natuurlijk opdrogen op een handdoek. Heb je stenen die niet in aanraking mogen komen met water? Dan raad ik je aan deze 24 uur op een ontlading mix te leggen van Hematiet. Heb je de edelstenen helemaal ontladen en schoongemaakt? Dan kun je ze buiten in het maanlicht of binnen in de vensterbank leggen. De volgende ochtend zijn ze helemaal weer herladen en kun je ze weer volop gebruiken!

Maanwater maken:

Tijdens de volle maan kun je ook maanwater maken. Pak een aantal flessen (het liefst van glas, maar plastic kan ook) en vul deze met water. Zet vervolgens de flessen in het maanlicht buiten of in je vensterbank. Let er goed op dat de plastic flessen niet in de zon komen te staan! Dit gaat vervelende stoffen vrijmaken. De volgende dag kun je het maanwater drinken. Je mag per dag 1 glas drinken en het liefst in de ochtend. Kinderen mogen een half glas per dag en hele kleine kinderen een klein glaasje 1 keer in de 2 a 3 dagen. Wat het maanwater met jou doet is voor iedereen en per volle maan verschillend. Mij geeft het de ene keer meer rust en de andere keer meer energie. Ik zou zeggen; probeer het uit en geniet ervan!

Wandeling in het maanlicht:

Wat mij ook altijd helpt tijdens de volle maan is om even een wandeling te maken in het maanlicht, en dan het liefste rondom of dicht bij water zoals een meer, rivier of de zee. Doordat je dicht bij het water gaat lopen word het licht van de maan weerkaatst in het water, wat ervoor zorgt dat je dubbel zoveel maanenergie in je op kunt nemen. Dit zorgt ervoor dat je daarna lekker kunt slapen. Maak deze wandeling in alle rust en stilte en vraag de natuurwezens om je heen om je te helpen bij het ontdoen van stress die je de afgelopen periode bij je gedragen hebt.

Veel liefs, Melissa!

❤︎ Namasté ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]